Què fem?

Universigats té cura dels gats que formen la colònia de la UB. Hem condicionat el jardí botànic amb menjadores i abeuradores per poder facilitar el pinso adient als felins. Així mateix, hem situat diverses casetes equipades amb mantes per protegir als gats del fred de l'hivern i oferir-los un refugi pels dies de pluja o simplement un lloc per descansar més tranquil·lament.

casetes, menjadores, abeuradores, gats Una de les principals tasques de l'Associació és alimentar-los amb el pinso adequat per evitar malalties i assegurar el seu correcte creixement i desenvolupament, sense cap tipus de malaltia i mantenir la higiene general de la colònia i de l'entorn. En el moment que es detecta un gat malalt és traslladat al veterinari per poder ser atès; el seu tractament és finançat gràcies a les aportacions i donacions voluntàries.

Cal destacar especialment la tasca d'esterilització per evitar el creixement de la colònia i mantenir el control dels membres que la conformen. Els animals intervinguts tenen un petit tall a la seva orella que indica que ja han estat esterilitzats. Per dur-los al veterinari s'utilitza el protocol "Capturar-Esterilitzar-Retornar", que consisteix en capturar al gat mitjançant una gàbia, portar-lo al veterinari on serà operat i marcat a l'orella, i un cop l'especialista confirma el bon estat de salut de l'animal, es retorna a la colònia.

Des d'Universigats promovem l'acollida i l'adopció. Els gats que s'ofereixen en adopció són joves i manyacs, sociables, els quals podrien adaptar-se perfectament a viure en un pis. L'interessat en adoptar un gat té l'oportunitat de visitar-lo al jardí botànic i si decideix finalment quedar-se'l ha de signar un contracte en el que es compromet a cuidar-lo, a esterilitzar-lo quan tingui l'edat adient i a rebre visites de seguiment per un membre d'Universigats que comprovarà que el gat viu en les condicions adequades.

La nostra Associació vetlla també per l'educació i la sensibilització social ja que són dues eines indispensables per conscienciar la població de la importància de respectar i cuidar els animals i l'entorn, per tal d'afavorir les relacions amb ells. Universigats anima a unir-se al voluntariat o a fer-se soci a tot aquell que estigui interessat en ajudar els gats de la colònia.

Universigats no és una fundació, té cura exclusivament dels gats de la colònia de la Universitat de Barcelona i intenta millorar les seves condicions de vida i donar-los en adopció. Malauradament, no ens podem fer càrrec de gats abandonats o perduts a altres llocs ja que no tenim refugi i no comptem amb l'estructura econòmica i organitzativa per tal d'afrontar aquesta tasca. Tot i això, ens comprometem a fer difusió a les nostres xarxes socials dels casos de gats perduts, abadonats o tots aquells que necessitin ajuda.

 

En adopción

Nina

Nina

Edad: 7 años

Localidad: Barcelona

La Nina és una gateta una mica poruga que s'espanta de qualsevol soroll que escolta i s'amaga sota el llit o rere el primer amagatall que troba. Si la...

Ver a Nina