Què fem?

Universigats té cura dels gats que formen la colònia de la UB. Hem condicionat el jardí botànic amb menjadores i abeuradores per poder facilitar el pinso adient als felins. Així mateix, hem situat diverses casetes equipades amb mantes per protegir als gats del fred de l'hivern i oferir-los un refugi pels dies de pluja o simplement un lloc per descansar més tranquil·lament.

casetes, menjadores, abeuradores, gats Una de les principals tasques de l'Associació és alimentar-los amb el pinso adequat per evitar malalties i assegurar el seu correcte creixement i desenvolupament, sense cap tipus de malaltia i mantenir la higiene general de la colònia i de l'entorn. En el moment que es detecta un gat malalt és traslladat al veterinari per poder ser atès; el seu tractament és finançat gràcies a les aportacions i donacions voluntàries.

Cal destacar especialment la tasca d'esterilització per evitar el creixement de la colònia i mantenir el control dels membres que la conformen. Els animals intervinguts tenen un petit tall a la seva orella que indica que ja han estat esterilitzats. Per dur-los al veterinari s'utilitza el protocol "Capturar-Esterilitzar-Retornar", que consisteix en capturar al gat mitjançant una gàbia, portar-lo al veterinari on serà operat i marcat a l'orella, i un cop l'especialista confirma el bon estat de salut de l'animal, es retorna a la colònia.

Des d'Universigats promovem l'acollida i l'adopció. Els gats que s'ofereixen en adopció són joves i manyacs, sociables, els quals podrien adaptar-se perfectament a viure en un pis. L'interessat en adoptar un gat té l'oportunitat de visitar-lo al jardí botànic i si decideix finalment quedar-se'l ha de signar un contracte en el que es compromet a cuidar-lo, a esterilitzar-lo quan tingui l'edat adient i a rebre visites de seguiment per un membre d'Universigats que comprovarà que el gat viu en les condicions adequades.

La nostra Associació vetlla també per l'educació i la sensibilització social ja que són dues eines indispensables per conscienciar la població de la importància de respectar i cuidar els animals i l'entorn, per tal d'afavorir les relacions amb ells. Universigats anima a unir-se al voluntariat o a fer-se soci a tot aquell que estigui interessat en ajudar els gats de la colònia.

Universigats no és una fundació, té cura exclusivament dels gats de la colònia de la Universitat de Barcelona i intenta millorar les seves condicions de vida i donar-los en adopció. Malauradament, no ens podem fer càrrec de gats abandonats o perduts a altres llocs ja que no tenim refugi i no comptem amb l'estructura econòmica i organitzativa per tal d'afrontar aquesta tasca. Tot i això, ens comprometem a fer difusió a les nostres xarxes socials dels casos de gats perduts, abadonats o tots aquells que necessitin ajuda.

 

En adopción

Nina

Nina

Edad: 6 años

Localidad: Barcelona

La Nina és una gateta una mica poruga que s'espanta de qualsevol soroll que escolta i s'amaga sota el llit o rere el primer amagatall que troba. Si la...

Ver a Nina


Sort

Sort

Edad: 6 años

Localidad: Sant Martí

Este es Sort, suerte en catalán. Es un gatito de colonia que desde hace casi un año está en casa de acogida. Lo adoptaron en septiembre pero pasad...

Ver a Sort