Els gats

 els gats

La colònia Universigats actualment està formada per uns 60 gats. La majoria dels gats són joves, d'entre 1 i 5 anys d'edat, de raça europea i de pelatge curt d’una gran varietat de tonalitats. Per sexes tenim que, aproximadament el 40% de la colònia són femelles mentre que el 60% són mascles. Pel que fa al comportament dels felins, cal especificar que tots ells són animals sociables, tranquils i afectuosos malgrat que un percentatge d’ells no sigui manyac.

A continuació us presentem alguns dels gats més carismàtics de la nostra colònia, els quals atreuen a un munt de gent pel seu comportament i la seva peculiar personalitat. Si els voleu ajudar d'alguna forma podeu fer-vos socis de la colònia o fer un donatiu a TRIODOS Bank ccc: 1491 0001 25 1009053222.

 • Bangkok

Bangkok

Bangkok és un mascle d'uns 3 anys d'edat que va ser abandonat al Jardí de la Universitat quan era un cadell. Tot i el trauma que suposa l'abandonament en un medi inicialment hostil, Bangkok és un gat amistós que de seguida et ve a saludar i espera que li donis la seva ració de llauneta. Li agrada ser el centre d'atenció i que estiguin per ell, per això a vegades fa fora la resta de gats ja que li agrada ser el protagonista i ser l'únic que rebi carícies. Bangkok és un bon candidat per provar la convivència en una casa d'acollida.

 • Ying Yang

Ying Yang

Ying Yang és un gat amb molta sensibilitat i delicadesa i s'ha guanyat l'admiració de la resta de gats de la colònia i dels visitants ja que desprèn amor i amistat. És un mascle d'uns 4 anys d'edat amb un caire i un posat romàntic i melancòlic, sempre busca el seu raconet tranquil al jardí. Ying Yang té el seu ullet dret lleugerament afectat per una malaltia que va patir, tot i que ja està totalment recuperat. Aquesta singularitat de l'ull fa que molta gent l'anomeni carinyosament com a "Scar".

 • Haley

Haley

Haley és un felí fràgil i emotiu però dur de pelar! Viu a la colònia des de fa gairebé 5 anys i ha demostrat ser un amant de la botànica. Li agrada dormir entre cactus i rascar-se el cap amb les punxes... Si veieu pel jardí un gat amb punxes o punxades entre les orelles no en tingueu cap dubte, us acabeu de topar amb en Haley que acaba de sortir de la salvatge selva que amaga la Universitat de Barcelona.

 • Clark

Clark

Clark és un mascle de 4 anys bastant tímid. És un gat una mica tragón ja que li agrada menjar molt però és més aviat un gourmet perquè prefereix les llaunetes en detriment al pinso. Una de les seves activitats preferides és amagar-se per la zona de l'hivernacle i observar atentament als estudiants que passen l'estona al patí del mig de la universitat. En Clark és també anomenat "Calcetines" ja que té els ditets blancs en comparació amb les potes atigrades. A més, és amic d'en Ying Yang i a vegades passen l'estona junts.

 • Gaspar

Gaspar

Amb 4 anys d'edat, Gaspar és un mascle alfa en tota regla. Li agrada fer fora als intrusos i, fins i tot, als companys si no està de gaire bon humor. Tot i així, és molt simpàtic i carinyós i li agrada que li acaronin la panxa, però només quan ell vol! Va estar en una casa d'acollida però és un rebel de cap a potes i no es va adaptar al pis, va preferir tornar al jardí i mantenir a ratlla a la resta de gats de la colònia.

 • Shelley

Shelley

Shelley és un gat viatger i ha fet mudança, s'ha traslladat d'una part del jardí fins al pati central on ha establert una bonica amistat amb en Ying Yang. Shelley crida molt l'atenció gràcies al seu pèl brillant i de color plata, per això molta gent l'anomena "Platejat". A més, té una mirada molt bonica i seductora, la qual produeix una sensació de misteri i secretisme.

 • Nus i Snus

Nus i Snus

Nus i Snus (aquesta segona batejada inicialment com a "Discovery") són dues germanetes d'uns 6 anys de mida molt petitona. Són dues gates sociables que t'acompanyen allà on vas quan les crides però no es deixen acaronar amb facilitat. Normalment mengen juntes i ho comparteixen tot, en cas de problemes i malentesos amb altres gats es defensen mútuament.

 • Siberiana

Siberiana

Siberiana és una gata bastant gran, d'uns 7 anys d'edat, una mica tímida i reservada que no es deixa tocar. Siberiana és una eminència de la colònia ja que porta bastant més temps que la majoria dels gats i té una altra peculiaritat: és l'única gata d'Universigats amb el pèl tan claret, característica principal que la va dotar del seu nom. Aquesta gata ha adoptat una pose molt elegant i inculca saviesa i paciència a la resta de gats que ronden per la zona d'Aribau.

 • Fingertips

Fingertips

Fingertips va perdre el seu ull dret per una malaltia (en Ying Yang per sort va poder salvar l'ull) i per això és fàcil d'identificar. Tot i que la falta de l'ullet li dóna un aire més agressiu, Fingertips és bastant tímid però representa una icona per la resta de gats, que el respecten i eviten molestar-lo però l'envolten i li donen companyia. El seu pelatge negre és molt brillant i luxós i qualsevol diria que descendeix de les panteres tot i que té una petita marca blanca al mig del pit.

 

 

En adopción

Nina

Nina

Edad: 7 años

Localidad: Barcelona

La Nina és una gateta una mica poruga que s'espanta de qualsevol soroll que escolta i s'amaga sota el llit o rere el primer amagatall que troba. Si la...

Ver a NinaPer apadrinar

Alfa

Alfa

Edad: 9 años y 10 meses

Localidad: Barcelona

L'Alfa és una gata molt espavilada. Es passa molta estona observant els estudiants amagada entre les plantes i quan té l'oportunitat se'ls hi apropa c...

Ver a Alfa


Rafa

Rafa

Edad: 10 años y 11 meses

Localidad: Barcelona

En Rafa és un gat molt grassonet. És una boleta de pèl i li encanta rebre carícies però només si li portes menjar. Normalment està per la zona del pat...

Ver a Rafa • Col·labora amb Universigats!

  L'Associació Universigats necessita la teva ajuda per gestionar i tenir cura de la colònia de gats del jardí botànic de la Universitat de Barcelona. Qualsevol aportació per petita que sigui contribuirà a millorar les instal·lacions i a renovar el material o adquirir més menjar pels felins.

  Leer completo